onsdag 14 november 2007

Smörgåstårta


Recept på jättegod smörgåstårta, om man gillar fisk.

Formfranska, valfritt antal, beroende på hur stor tårta du vill ha.
En tub böcklingpastej.
En förpackning räkost.
2 burkar tonfisk i vatten.
Purjolök.
Dill.
Majonnäs.
Crême fraîche.
Räkor

Ägg.
Gurka.
Salladskrydda.

Gör så här:

Kantskär franskbröden och lägg ett lager på ett lämpligt fat eller en bricka.
Bred på räkosten. Lägg på ett nytt lager med bröd.
Rör ihop tonfisken, som fått rinna av, med purjolöken, salladskrydda och litet majonnäs. Bred blandningen över brödskivorna. Lägg på ytterligare ett lager bröd. Blanda ut böcklingpastejen med litet grand dill och majonnäs eller crême fraîche och bred blandningen över bröden. Avsluta med ytterligare ett lager brödskivor. Bred slutligen över en blandning av crême fraîche och majonnäs över hela tårtan. Dekorera med räkor, ägg och gurka.



Inga kommentarer: